Bal analizleri,Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine (TGK 2012/58) göre, balın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirlemektir.

Bala gıda katkı maddeleri de dâhil olmak üzere dışarıdan hiçbir madde katılamaz. Balın doğal bileşiminde bulunmayan organik ve/veya inorganik maddelerden ari olması gerekir. Fırıncılık balı dışında bal; bala ait olmayan yabancı tat ve kokuda, fermantasyonu başlamış, asitliği yapay olarak değiştirilmiş veya içerdiği doğal enzimleri parçalayacak ya da önemli düzeyde inaktive edecek şekilde ısıtılamaz. Filtre edilmiş bal ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla yabancı organik veya inorganik maddelerin ayrılması sırasında kaçınılmaz olan kayıplar dışında baldan polen veya diğer bala özgü bileşenler uzaklaştırılamaz.

Balın tadı ve aroması, balın kaynağına ve üretildiği bitkinin türüne bağlı olarak değişmekle birlikte, balın kendine özgü koku ve tada sahip olması gerekir.Bu Tebliğ kapsamında Ek-1’de çiçek balı için belirlenen kriterler, krem bal ve kristalize bal olarak adlandırılan ballar için de geçerlidir.

Çiçek Balı ve Salgı Balı Karışımı Analizleri;

Nem,

Sakkaroz,

Fruktoz+Glukoz

Fruktoz/Glukoz

Suda çözünmeyen madde,

Serbest asitlik,

Elektrik iletkenliği,

Diastaz sayısı,

HMF,

Balda protein ve ham balda C13 değerleri arasındaki fark,

Balda protein ve ham bal delta Cl3 değerlerinden hesaplanan C4 şekerleri oranı,

Prolin miktarı,

Naftalin miktarı, analizlerini kapsamaktadır.

*Ürün grubuna bağlı olarak analizler değişkenlik gösterdiğinden, analizleri satın almadan önce bizlere danışmanızı öneririz.

Çiçek ve Salgı Balı Karışımı Analizleri

ANALİZ SÜRESİ
7 gün
NUMUNE MİKTARI
500 ml+1000ml
ANALİZ YÖNTEMİ
TGK 2012/58
AKREDİTASYON STANDART BİLGİSİ
"*"işaretli analizler TURKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite edilmiştir.
  • 0,00TL

  • KDV Dahildir


Benzer Analizler

1000 Dane Ağırlığı

1000 Dane Ağırlığı

Tahılların 1000 tanesinin gram olarak ağırlığı bin dane ağırlığı olara..

0,00TL

Acılık Tayini

Acılık Tayini

Acılık Tayini Analizi işlenmiş et ürünlerinde (kavurma vb.), tahin yağında, salamura zeytinlerde kal..

0,00TL

Aflatoksin B1 Analizi

Aflatoksin B1 Analizi

Mikotoksinler yem ve gıda maddelerinde fungus türleri tarafından sentezlenen insan ve hayvanlara tok..

0,00TL

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

Karma yem üretiminde kullanılan bitkisel kökenli yemlerin hasatından depolanmasına  kadar ki il..

0,00TL

Aflatoksin M1 Tayini

Aflatoksin M1 Tayini

Gönderilecek olan ürün homojen dağılım göstermeli ve bütünün tamamını temsil edecek şekilde örneklem..

0,00TL

Çiçek Balı Analizleri

Çiçek Balı Analizleri

Bal analizleri,Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine (TGK 2012/58)  göre, balın tekniğine uygun ve hijyeni..

0,00TL

Çiçek ve Salgı Balı Karışımı Analizleri

Çiçek ve Salgı Balı Karışımı Analizleri

Bal analizleri,Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine (TGK 2012/58) göre, balın tekniğine uygun ve hijyeni..

0,00TL

Pestisit Analizleri

Pestisit Analizleri

Pestisit  kalıntı miktarları Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’nin  Pestisit  Kalıntıları bölümüne uygun..

0,00TL

Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
Onaylıyorum