Bal analizleri,Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine (TGK 2012/58) göre, balın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirlemektir.
Çiçek balı,bitki nektarından elde edilen bal çeşididir.Bala gıda katkı maddeleri de dâhil olmak üzere dışarıdan hiçbir madde katılamaz. Balın doğal bileşiminde bulunmayan organik ve/veya inorganik maddelerden ari olması gerekir. Fırıncılık balı dışında bal; bala ait olmayan yabancı tat ve kokuda, fermantasyonu başlamış, asitliği yapay olarak değiştirilmiş veya içerdiği doğal enzimleri parçalayacak ya da önemli düzeyde inaktive edecek şekilde ısıtılamaz. Filtre edilmiş bal ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla yabancı organik veya inorganik maddelerin ayrılması sırasında kaçınılmaz olan kayıplar dışında baldan polen veya diğer bala özgü bileşenler uzaklaştırılamaz.
Balın tadı ve aroması, balın kaynağına ve üretildiği bitkinin türüne bağlı olarak değişmekle birlikte, balın kendine özgü koku ve tada sahip olması gerekir.Bu Tebliğ kapsamında Ek-1’de çiçek balı için belirlenen kriterler, krem bal ve kristalize bal olarak adlandırılan ballar için de geçerlidir.
Çiçek Balı Analizleri;
Nem,
Sakkaroz,
Fruktoz+Glukoz
Fruktoz/Glukoz
Suda çözünmeyen madde,
Serbest asitlik,
Elektrik iletkenliği,
Diastaz sayısı,
HMF,
Balda protein ve ham balda C13 değerleri arasındaki fark,
Balda protein ve ham bal delta Cl3 değerlerinden hesaplanan C4 şekerleri oranı,
Prolin miktarı,
Naftalin miktarı, analizlerini kapsamaktadır.
*Ürün grubuna bağlı olarak analizler değişkenlik gösterdiğinden, analizleri satın almadan önce bizlere danışmanızı öneririz.
Çiçek Balı Analizleri
7 gün
500 ml-1000ml
TGK 2012/58
"*'işaretli analizler TURKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite edilmiştir.
-
0,00TL
- KDV Dahildir