Protein analizi, gıda maddesinin mevcut kalite standartlarına uygunluğunun,  beslenme değerinin,herhangi bir işleme tekniğinin proteinler üzerindeki etkisinin belirlenmesi ( sterilizasyon, pastörizasyon,fermantasyon vb işlemlerin  proteine etkisini belirlemek gibi) ve bir gıda maddesinin genel bileşiminin tespit edilmesi amacıyla yapılır.

 

Yöntemin temel amacı gıdalardaki serbest azotun amonyum iyonuna çevrilmesidir. Bunun için örnek önce derişik sülfürik asit ile yüksek sıcaklıkta parçalanır. Karbonlu maddeler okside olarak karbondiokside, hidrojenler suya, hidrojene bağlı azot amonyum sülfat haline dönüşür. Elde edilen çözelti ağırlıkça %33’lük sodyum hidroksit çözeltisi ile distile edilir. Serbest hale geçen amonyak bir asit ile çözeltiye bağlanır. Oluşan bu zayıf bazın ayarlı bir asit çözeltisi ile titre edilmesine dayanır.

 

 

 

Protein Analizi

ANALİZ SÜRESİ
3 iş günü
NUMUNE MİKTARI
Analiz için gerekli olan numune miktarı 1000g/ml'dir.
ANALİZ YÖNTEMİ
Kjeldahl yöntemi
AKREDİTASYON STANDART BİLGİSİ
Fındık ve Fındık Ürünleri AOAC 950.48, süt AOAC 991.20, et ve et ürünleri AOAC 920.08 metoduna göre TURKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite edilmiştir. Yoğurt TS 1330, ayran TS EN ISO 8968-1, tahin pekmez TS 324, tahin helvası TS 2590 standardına göre yapılmaktadır.
  • 0,00TL

  • KDV Dahildir


Benzer Analizler

1000 Dane Ağırlığı

1000 Dane Ağırlığı

Tahılların 1000 tanesinin gram olarak ağırlığı bin dane ağırlığı olara..

0,00TL

Acılık Tayini

Acılık Tayini

Acılık Tayini Analizi işlenmiş et ürünlerinde (kavurma vb.), tahin yağında, salamura zeytinlerde kal..

0,00TL

Aflatoksin B1 Analizi

Aflatoksin B1 Analizi

Mikotoksinler yem ve gıda maddelerinde fungus türleri tarafından sentezlenen insan ve hayvanlara tok..

0,00TL

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

Karma yem üretiminde kullanılan bitkisel kökenli yemlerin hasatından depolanmasına  kadar ki il..

0,00TL

Aflatoksin M1 Tayini

Aflatoksin M1 Tayini

Gönderilecek olan ürün homojen dağılım göstermeli ve bütünün tamamını temsil edecek şekilde örneklem..

0,00TL

Acılık Tayini

Acılık Tayini

Acılık Tayini Analizi işlenmiş et ürünlerinde (kavurma vb.), tahin yağında, salamura zeytinlerde kal..

0,00TL

Alkali Fosfataz Analizi

Alkali Fosfataz Analizi

Alkali fosfataz analizi, sütün iyi bir şekilde pastörize edilip edilmediğini veya pastörize süte çiğ..

0,00TL

Amonyak Tayini

Amonyak Tayini

Kokuşma tespiti genellikle et ve et ürünlerinin kullanılabilirliğini ve suda organik madde varlığını..

0,00TL

Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
Onaylıyorum