Protein analizi, gıda maddesinin mevcut kalite standartlarına uygunluğunun,  beslenme değerinin,herhangi bir işleme tekniğinin proteinler üzerindeki etkisinin belirlenmesi ( sterilizasyon, pastörizasyon,fermantasyon vb işlemlerin  proteine etkisini belirlemek gibi) ve bir gıda maddesinin genel bileşiminin tespit edilmesi amacıyla yapılır.

 

Yöntemin temel amacı gıdalardaki serbest azotun amonyum iyonuna çevrilmesidir. Bunun için örnek önce derişik sülfürik asit ile yüksek sıcaklıkta parçalanır. Karbonlu maddeler okside olarak karbondiokside, hidrojenler suya, hidrojene bağlı azot amonyum sülfat haline dönüşür. Elde edilen çözelti ağırlıkça %33’lük sodyum hidroksit çözeltisi ile distile edilir. Serbest hale geçen amonyak bir asit ile çözeltiye bağlanır. Oluşan bu zayıf bazın ayarlı bir asit çözeltisi ile titre edilmesine dayanır.

 

 

 

Protein Analizi

ANALİZ SÜRESİ
3 iş günü
NUMUNE MİKTARI
Analiz için gerekli olan numune miktarı 1000g/ml'dir.
ANALİZ YÖNTEMİ
Kjeldahl yöntemi
AKREDİTASYON STANDART BİLGİSİ
Fındık ve Fındık Ürünleri AOAC 950.48, süt AOAC 991.20, et ve et ürünleri AOAC 920.08 metoduna göre TURKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite edilmiştir. Yoğurt TS 1330, ayran TS EN ISO 8968-1, tahin pekmez TS 324, tahin helvası TS 2590 standardına göre yapılmaktadır.
  • 124,00TL

  • KDV Dahildir


Benzer Analizler

1000 Dane Ağırlığı

1000 Dane Ağırlığı

Tahılların 1000 tanesinin gram olarak ağırlığı bin dane ağırlığı olara..

70,00TL

281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi

281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi

GDO Analiz Stratejisi Uygulama Talimatına göre analizler aşama aşama yapılmaktadır.Tüm Gıda, yem ve ..

650,00TL

3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi

3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi

GDO Analiz Stratejisi Uygulama Talimatına göre analizler aşama aşama yapılmaktadır. Tüm Gıda, yem..

650,00TL

Acılık Tayini (Kreiss)

Acılık Tayini (Kreiss)

Acılık Tayini Analizi işlenmiş et ürünlerinde (kavurma vb.), tahin yağında, salamura zeytinlerde kal..

60,00TL

Aflatoksin B1 Analizi

Aflatoksin B1 Analizi

Mikotoksinler yem ve gıda maddelerinde fungus türleri tarafından sentezlenen insan ve hayvanlara tok..

320,00TL

Acılık Tayini (Kreiss)

Acılık Tayini (Kreiss)

Acılık Tayini Analizi işlenmiş et ürünlerinde (kavurma vb.), tahin yağında, salamura zeytinlerde kal..

60,00TL

Ağartma Kontrol Deneyi

Ağartma Kontrol Deneyi

Bilgi Yok..

36,00TL

Alkali Fosfataz Analizi (Kalitatif)

Alkali Fosfataz Analizi (Kalitatif)

Alkali fosfataz analizi, sütün iyi bir şekilde pastörize edilip edilmediğini veya pastörize süte çiğ..

65,00TL

Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
Onaylıyorum