
Gıda Hijyeni Yönetmeliğinin amacı, gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla gıda işletmecisinin, gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye arzına kadar uyması gereken gıda hijyenine ilişkin genel kuralları belirlemektir.
Ortam havası çok sayıda mikrobiyal etken içerebilmektedir. Bioaerosol olarak da adlandırılan bu etkenler çeşitli yollarla gıdalara ve gıda işletmelerinde çalışan personele bulaşabilmektedir. Buna bağlı olarak gıda bozulmaları, gıda zehirlenmeleri ve çeşitli enfeksiyöz hastalıklar oluşabilir. Bu nedenle gıda üretiminde ortam havasının kontrolü oldukça önemlidir. Çeşitli tedbirler alınarak dış ortamdan gıda üretim alanlarına kontaminasyonların mümkün olduğunca engellenmesine çalışılırken, iç ortam havasındaki mikrobiyal etken yoğunluğunun düşürülmesine yönelik uygulamalar gerçekleştirilir.
Ortam havasında incelenen parametreler;
Toplam Bakteri,
Toplam Küf-Maya analizleri yapılmaktadır.
Ortam Havası Kontrolü
Analiz süresi 5 iş günüdür
İki adet petri
Aır Sampler
Bilgi Yok
-
0,00TL
- KDV Dahildir