Gıda Hijyeni Yönetmeliğinin amacı, gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla gıda işletmecisinin, gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye arzına kadar uyması gereken gıda hijyenine ilişkin genel kuralları belirlemektir.

Ortam havası çok sayıda mikrobiyal etken içerebilmektedir. Bioaerosol olarak da adlandırılan bu etkenler çeşitli yollarla gıdalara ve gıda işletmelerinde çalışan personele bulaşabilmektedir. Buna bağlı olarak gıda bozulmaları, gıda zehirlenmeleri ve çeşitli enfeksiyöz hastalıklar oluşabilir.  Bu nedenle gıda üretiminde ortam havasının kontrolü oldukça önemlidir. Çeşitli tedbirler alınarak dış ortamdan gıda üretim alanlarına kontaminasyonların mümkün olduğunca engellenmesine çalışılırken, iç ortam havasındaki mikrobiyal etken yoğunluğunun düşürülmesine yönelik uygulamalar gerçekleştirilir.

Ortam havasında incelenen parametreler;

Toplam Bakteri,

Toplam Küf-Maya analizleri yapılmaktadır.

Ortam Havası Kontrolü

ANALİZ SÜRESİ
Analiz süresi 5 iş günüdür
NUMUNE MİKTARI
İki adet petri
ANALİZ YÖNTEMİ
Aır Sampler
AKREDİTASYON STANDART BİLGİSİ
Bilgi Yok
  • 0,00TL

  • KDV Dahildir


Benzer Analizler

1000 Dane Ağırlığı

1000 Dane Ağırlığı

Tahılların 1000 tanesinin gram olarak ağırlığı bin dane ağırlığı olara..

0,00TL

Acılık Tayini

Acılık Tayini

Acılık Tayini Analizi işlenmiş et ürünlerinde (kavurma vb.), tahin yağında, salamura zeytinlerde kal..

0,00TL

Aflatoksin B1 Analizi

Aflatoksin B1 Analizi

Mikotoksinler yem ve gıda maddelerinde fungus türleri tarafından sentezlenen insan ve hayvanlara tok..

0,00TL

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

Karma yem üretiminde kullanılan bitkisel kökenli yemlerin hasatından depolanmasına  kadar ki il..

0,00TL

Aflatoksin M1 Tayini

Aflatoksin M1 Tayini

Gönderilecek olan ürün homojen dağılım göstermeli ve bütünün tamamını temsil edecek şekilde örneklem..

0,00TL

Personel Eli Hijyen Kontrolü

Personel Eli Hijyen Kontrolü

Gıda Hijyeni Yönetmeliğinin amacı, gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak am..

0,00TL

Yüzey ve Ekipman Hijyen Kontrolü

Yüzey ve Ekipman Hijyen Kontrolü

Hijyeni Yönetmeliğinin amacı, tesislerde gerekli ekipman ve dezenfeksiyonlarla temiz bir çalışma sah..

0,00TL

Yüzey ve Ekipman Hijyen Kontrolü(5 bakteri)

Yüzey ve Ekipman Hijyen Kontrolü(5 bakteri)

Hijyeni Yönetmeliğinin amacı, tesislerde gerekli ekipman ve dezenfeksiyonlarla temiz bir çalışma sah..

0,00TL

Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
Onaylıyorum