Sülfatlanmış kül miktarı, nişasta ve ürünlerinde numuneye sülfürik asit ilave edilerek  525±25°C'de yakılmasıyla elde edilir. Sülfürik asit, organik maddelerin parçalanmasını kolaylaştırır ve uçucu klorürlerin uçucu olmayan sülfatlara dönüşerek kaybolmalarını önler.

Sülfatlanmış kül analizi,  gıda kontrol laboratuvarımızın kimyasal analiz bölümünde çalışılmakta olup, varsa ilgili ürün hakkında yayımlanmış olan standart veya tebliğe göre değerlendirme yapılarak ya da müşteri talepleri doğrultusunda özel olarak raporlanır.

 

Kül Analizi

ANALİZ SÜRESİ
3 gün
NUMUNE MİKTARI
1000g
ANALİZ YÖNTEMİ
Gravimetrik
AKREDİTASYON STANDART BİLGİSİ
Akreditasyon kapsamımızda bulunmamaktadır. TS 6361 EN ISO 5809 standardına göre çalışılmaktadır.
  • 108,00TL

  • KDV Dahildir


Benzer Analizler

1000 Dane Ağırlığı

1000 Dane Ağırlığı

Tahılların 1000 tanesinin gram olarak ağırlığı bin dane ağırlığı olara..

70,00TL

281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi

281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analizi

GDO Analiz Stratejisi Uygulama Talimatına göre analizler aşama aşama yapılmaktadır.Tüm Gıda, yem ve ..

650,00TL

3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi

3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analizi

GDO Analiz Stratejisi Uygulama Talimatına göre analizler aşama aşama yapılmaktadır. Tüm Gıda, yem..

650,00TL

Acılık Tayini (Kreiss)

Acılık Tayini (Kreiss)

Acılık Tayini Analizi işlenmiş et ürünlerinde (kavurma vb.), tahin yağında, salamura zeytinlerde kal..

60,00TL

Aflatoksin B1 Analizi

Aflatoksin B1 Analizi

Mikotoksinler yem ve gıda maddelerinde fungus türleri tarafından sentezlenen insan ve hayvanlara tok..

320,00TL

Acılık Tayini (Kreiss)

Acılık Tayini (Kreiss)

Acılık Tayini Analizi işlenmiş et ürünlerinde (kavurma vb.), tahin yağında, salamura zeytinlerde kal..

60,00TL

Ağartma Kontrol Deneyi

Ağartma Kontrol Deneyi

Bilgi Yok..

36,00TL

Alkali Fosfataz Analizi (Kalitatif)

Alkali Fosfataz Analizi (Kalitatif)

Alkali fosfataz analizi, sütün iyi bir şekilde pastörize edilip edilmediğini veya pastörize süte çiğ..

65,00TL

Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
Onaylıyorum