Yemlerde Ham Protein Tayini
Yöntemin Prensibi ;
Bu metot, Kjeldahl metodu ile tayin edilen azot içeriğine dayanarak yemdeki ham protein içeriğinin tayinini mümkün kılar.
Deneyin Yapılışı ;
Numune, bir katalizör varlığında sülfürik asit tarafından parçalanır. Asit çözeltisi, sodyum hidroksit çözeltisi tarafından bazik hale getirilir. Amonyak damıtılır ve miktarı belli olan sülfürik asit içine alınır, geri kalanı standart bir sodyum hidroksit çözeltisiyle titre edilir.
Alternatif olarak, açığa çıkan amonyak daha fazla miktarda bulunan borik asit çözeltisine damıtılır, ardından hidroklorik asit ya da sülfürik asit çözeltisi ile titre edilir.
Ağırlıkça yüzde olarak ifade edilen ham protein içeriği, aşağıdaki formülden hesaplanır:
(V0 - V1) x c x 0,014 x 100 x 6,25 / m
V0 = Kör testinde kullanılan NaOH (3.10 ya da 3.11) hacmi (ml)
V1 = Numune titrasyonunda kullanılan NaOH (3.10 ya da 3.11) hacmi (ml)
c = Sodyum hidroksit (3.10 ya da 3.11) konsantrasyonu (mol/l)
m = Numunenin ağırlığı (g)
Ham Protein Tayini
3 iş günü
1000 g/ml
Kjeldahl metodu
Bilgi Yok
-
0,00TL
- KDV Dahildir