Yemlerde Ham Protein Tayini

Yöntemin Prensibi ;

Bu metot, Kjeldahl metodu ile tayin edilen azot içeriğine dayanarak yemdeki ham protein içeriğinin tayinini mümkün kılar.

Deneyin Yapılışı  ;

Numune, bir katalizör varlığında sülfürik asit tarafından parçalanır. Asit çözeltisi, sodyum hidroksit çözeltisi tarafından bazik hale getirilir. Amonyak damıtılır ve miktarı belli olan sülfürik asit içine alınır, geri kalanı standart bir sodyum hidroksit çözeltisiyle titre edilir.

Alternatif olarak,   açığa çıkan amonyak daha fazla miktarda bulunan borik asit çözeltisine damıtılır, ardından hidroklorik asit ya da sülfürik asit çözeltisi ile titre edilir.

Ağırlıkça yüzde olarak ifade edilen ham protein içeriği, aşağıdaki formülden hesaplanır:

(V0 - V1) x c x 0,014 x 100 x 6,25 / m

V0 = Kör testinde kullanılan NaOH (3.10 ya da 3.11) hacmi (ml)

V1 = Numune titrasyonunda kullanılan NaOH (3.10 ya da 3.11) hacmi (ml)

c =   Sodyum hidroksit (3.10 ya da 3.11) konsantrasyonu (mol/l)

m = Numunenin ağırlığı (g)

 

 

 

 

 

 

 

Ham Protein Tayini

ANALİZ SÜRESİ
3 iş günü
NUMUNE MİKTARI
1000 g/ml
ANALİZ YÖNTEMİ
Kjeldahl metodu
AKREDİTASYON STANDART BİLGİSİ
Bilgi Yok
  • 0,00TL

  • KDV Dahildir


Benzer Analizler

1000 Dane Ağırlığı

1000 Dane Ağırlığı

Tahılların 1000 tanesinin gram olarak ağırlığı bin dane ağırlığı olara..

0,00TL

Acılık Tayini

Acılık Tayini

Acılık Tayini Analizi işlenmiş et ürünlerinde (kavurma vb.), tahin yağında, salamura zeytinlerde kal..

0,00TL

Aflatoksin B1 Analizi

Aflatoksin B1 Analizi

Mikotoksinler yem ve gıda maddelerinde fungus türleri tarafından sentezlenen insan ve hayvanlara tok..

0,00TL

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

Karma yem üretiminde kullanılan bitkisel kökenli yemlerin hasatından depolanmasına  kadar ki il..

0,00TL

Aflatoksin M1 Tayini

Aflatoksin M1 Tayini

Gönderilecek olan ürün homojen dağılım göstermeli ve bütünün tamamını temsil edecek şekilde örneklem..

0,00TL

Bakır (Cu) Tayini

Bakır (Cu) Tayini

Ağır metaller yerkabuğunda doğal olarak bulunan bileşiklerdir. Bozulmaz ve yok edilemezler. Küçük bi..

0,00TL

Escherichia coli 0157 Analizi

Escherichia coli 0157 Analizi

E. coli O 157 ’nin kaynağı sığırlar olarak kabul edilmekle birlikte, sıcak kanlı hayvanlarda ve insa..

0,00TL

Fosfor (P) Tayini

Fosfor (P) Tayini

Ağır metaller yerkabuğunda doğal olarak bulunan bileşiklerdir. Bozulmaz ve yok edilemezler. Küçük bi..

0,00TL

Web sitemizdeki çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikası’nı incelemenizi rica ederiz.
Onaylıyorum