Ham Kül Tayini
Y emlerdeki inorganik madde miktarını belirlemek amacıyla yapılan ham kül tayini ve darası alınmış porselen krozeye konulan yem örneğinin 550-650 °C'de 4-5 saat süreyle kül fırınında yakılması, krozelerin fırından alınarak desikatörde soğuduktan sonra tartılması ve daha sonra eldeki veriler formüle koyularak hesaplanması işlemidir.
Ham Kül Tayininin hayvansal üretimde, kaliteli yem kullanılmasında rolü çok büyüktür. Özellikle karma yemler, bileşimi garanti edilmeli yemlerdir. Dolayısıyla belirli standartlara uygun olarak üretilmelidir. Yem üretim ve satış yerlerinin numune alınarak sürekli denetlenmesi, alınan numunelerle yemlerin kalite kontrolünün yapılması, hileli yemlerin piyasaya sürülmesine engel olmak için bir zorunludur.
Yemlerinizin kalite kontrolü aşamasında sizlere destek verebiliriz.
Ham Kül Tayini
3 iş günü
1000mg/ml
Gravimetrik
Bilgi Yok
-
0,00TL
- KDV Dahildir