Gıda Hijyeni Yönetmeliğinin amacı, gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla gıda işletmecisinin, gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye arzına kadar uyması gereken gıda hijyenine ilişkin genel kuralları belirlemektir.
Gıdanın muameleye tabi tutulduğu alanlarda çalışan bütün personelin, kişisel temizliğini sürdürmeye azami itina göstermesi, temiz ve gerekli durumlarda uygun koruyucu kıyafet giymesi gerekir.
Gıda ile taşınabilen bir hastalığı olan veya bu hastalığın taşıyıcısı durumundaki veya enfekte yara, deri enfeksiyonları, ağrılar veya ishal gibi şikâyetleri olan kişilerin herhangi bir şekilde doğrudan veya dolaylı bulaştırma ihtimali varsa, gıda ile temasına, gıdaları muamele etmesine veya gıdaların muameleye tabi tutulduğu alanlara girmesine izin verilmez.
Personelin el hiyneni kontrolü esnasında yapılması gereken analizler ;
*Staphylococcus aureus
*Escherichia coli
*Toplam Koliform analizleri yapılmaktadır.Analizler sağ el ve sol el olarak her iki elde de gerçekleştirilmektedir.
Personel Eli Hijyen Kontrolü
3 gün
2 adet swap
ISO 18593,ISO16649-2 ISO 18593, ISO 6888-1 ISO 18593 ISO 4832
"*"işaretli analizler TURKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite edilmiştir.
-
0,00TL
- KDV Dahildir