*Gönderilecek olan ürün homojen dağılım göstermeli ve bütünün tamamını temsil edecek şekilde örneklemesi yapılmalıdır.
Mikotoksinler yem ve gıda maddelerinde fungus türleri tarafından sentezlenen insan ve hayvanlara toksik etkileri olan ikincil metabolizma ürünleri olup canlılar üzerinde alındıkları dozlara ve kişisel dirence bağlı olarak bir çok etkilerinden söz edilmektedir. Mikotoksin kontaminasyon düzeyi iklim koşullarına, ürünün cinsine ve coğrafi konuma bağlı olarak mevsimden mevsime, yıldan yıla farklılık gösterebilir. Toksin üreten funguslar ürüne hasat öncesinde, hasat sırasında veya hasat sonrasında olmak üzere 3 ayrı dönemde bulaşırlar.
Aflatoksin analizi tahıllar, yaglı tohumlar, kurutulmuş meyveler, sert kabuklu meyveler, kuru yemişler, baharatlar ve bunları içeren ürünlerde lokum, şekerleme, pasta vb ürünlerde Aflatoksin B1 ve TOTAL analizleri yapılmaktadır. TGK Bulaşanlar Yönetmeliği' nde belirtilen değerlere uygun olmak zorundadır.
Aflatoksin Total Analizi (B1+B2+G1+G2)
5 iş günü
500 g
HPLC-FLD Metodu
Bu analiz TURKAK tarafından TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite edilmiştir.
-
0,00TL
- KDV Dahildir